Loading Evenimente

108 Sun Salutation

Salutul Soarelui reprezinta o succesiune de 12 asane simple care se reiau in sens invers. Suria Namaskar, cum este denumit in sanscrita, se practica in mod traditional dimineata odata cu aparitia soarelui pe cer pentru a inaugura o noua zi.

Practica acestui exercitiu urmareste trezirea elementului masculine, yang, al fiintei noastre, activandu-ne si facandu-ne sa ne simtim mai puternici si mai energici. Salutul Soarelui se practica la inceputul clasei de yoga fiind o tehnica de dinamizare a intregii fiinte.

De ce practicăm 108 Sun Salutations?

Se considera că focul interior (căldura internă) pe care îl construim în timp ce practicam Salutul Soarelui reprezinta curățarea si detoxifierea egoului și apropierea de sinele nostru.

Salutul Soarelui încălzește corpul și activează Prana sau energia subtila. Practicand yoga noi vom activa energia subtila si vom debloca emotiile blocate in corp. Ajută la eliberarea energiei și a emoțiilor care nu ne mai servesc.

În timpul practicii 108 Sun Salutation, veți avea un moment in care va veti intreba de ce faceti asta? Dacă continuați, veți găsi o stare de ușurință, pace si un sentiment de curgere. Vei opune rezistenta la inceputul procesului, apoi te vei abandona, vei observa toate starile ce vin catre tine ( furie, frustrare, neputinta) apoi vei lasa procesul sa curga. Când vei termina, te vei simți mai ușor și vei găsi sensul acestui ritual vechi.

Practicand toate cele 108 salutari ale soarelui mi-a luat peste două ore pentru a finaliza, dar a meritat fiecare minut. Nu există cuvinte care să descrie sentimentul pe care îl aveți ulterior și cred că fiecare yoghin ar trebui să il experimenteze cel puțin o dată.

1. Depasim zona de confort

108 Sun Salutation sună destul de mult – este posibil să ne gandim ca nu vom reusi sa facem toate seriile din prima incercare. Indiferent de numărul total, veți fi surprinși de puterea personala și de câte runde puteți face. Acordați-vă credit pentru tot ceea ce faceti, pentru că sunteți puternici și meritați toata recunoașterea!

2. Eliberam energia negativa

Energia negativă poate rămâne prinsă în corp. Sun Salutations activează energia blocată, vă ajută să vă deplasați prin ea și, în cele din urmă, eliberați lucrurile care nu vă mai servesc. Eliberarea energiei negative reprezintă un pas important, iar această practică vă va arăta că aveți puterea de a elibera ceva care vă reține.

3. Schimbare de perspectiva

Dacă practici cu o mantra pozitivă, cum ar fi „Eu sunt iubire si pace”, atunci puteți vedea schimbări semnificative în starea și perspectiva voastră. Concentrarea pe pozitivitate în timp ce practicați Salutul Soarelui are puterea de a vă transforma la nivel mental.

4. Impamantare si echilibru

Repetarea și ritualul celor 108 Sun Salutation ofera un sentiment de impamantare si echilibru. 108 Sun Salutations este cu siguranta o provocare, dar in timpul acestei practici, vei avea un sentiment de siguranta si echilibru si vei invata cum sa le accesezi cu orice provocare cu care te vei confrunta.

5. Calatorie individuala

Acest ritual va fi diferit pentru fiecare persoană in parte. Fiecare dintre noi vom simti emoții și senzații de care nu stiam ca exista (sau gânduri ce le consideram de multa vreme dispărute). De-a lungul acestei practici, vom continua sa fim observatorii propriilor noastre ganduri si senzatii.

6. O stare de spirit extraordinara

Veți simți cum energia voastra creste odată cu fiecare runda pentru ca Salutul Soarelui generează energia prana. La finalul ritualului te vei simti mult mai energizat si cu o stare de spirit minunata! Un sentiment magic pe care yoga il aduce fiecarui practicant!

Sunteți gata să experimentati 108 Sun Salutation?

1. Mai întâi de toate, ascultați corpul și modifica pozițiile de yoga după cum simti tu. De exemplu,nu merge in Chaturanga, aduceți unul sau ambii genunchi pe saltea. Încearca Baby Cobra în loc de Câinele cu fața în Sus.
2. Aminte-ti sa fii prezent, sa respiri profund, conștient și nu ezita sa te opresti daca ai nevoie de odihna.
3. Lasa telefonul in afara salii de curs.
4. Aminteste-ti ca obiectivul este 108 Sun Salutation, dar întotdeauna este bine sa iti asculti corpul. Fie că vei termina 34, 93 sau 108 runde, intenția este cea care contează. Fa din yoga o practică centrată pe inimă, nu o practică bazată pe ego. Dacă trebuie să faci o pauză, opreste-te si fa acea pauza.

Beneficiile Salutul Soarelui:

• Activeaza digestia, elimina rapid constipatia
• Plamanii sunt ventilati si sangele este oxigenat
• Intensifica activitatea cardiac
• Combate hipertensiunea si palpitatiile
• Combate insomnia
• Stimuleaza activitatea glandelor endocrine, in special al glandei tiroide
• Fortifica intregul corp: gatul, umerii, bratele, incheieturile, degetele, spatele, bazinul, abdomenul, coapsele, tendoanele, gambele si gleznele
• Amelioreaza durerile mentruale
• Reduce grasimea in exces din zona abdominal, de pe solduri, coapse, gat si Barbie
• Intareste sistemul imunitar

Contraindicatii:
• Primele doua zile de menstruatie.
• Cazurile de hernie de disc, unde este necesar sa protejam zona lombara a spatelui
• In sarcina se practica pana in luna a cincea.

Care este semnificația numarului 108?
Numărul 108 este sacru și semnificativ în multe feluri, apărând în multe discipline, de la astronomie la yoga:
1 = Dumnezeu sau Adevărul Superior ( God or Truth)
0 = Gol sau Complet ( Emptiness or Completeness in spiritual practice)
8 = Infinit sau Eternitate ( Infinity or Eternity)
Numărul 108 apare în texte vechi, sacre. De exemplu, există 108 Upanișade și 108 Tantre
În numerologie, 108 este egal cu 9, ceea ce simbolizează iubirea universală, veșnicia și trezirea
În Ayurveda, există 108 puncte sacre pe corp
În astronomie, distanța dintre Soare și Pământ este de aproximativ 108 ori diametrul Soarelui
Mala, colierul cu bile are 108 bile, care sunt folosite pentru a număra în timpul meditației
Citeste pe Elephant Journal simbolista numarului 108:
https://www.elephantjournal.com/2010/02/why-108-sun-salutations/

„Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, ‘Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?’ Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.” -Marianne Williamson

——————————————————————
Detalii administrative:
Cost workshop : 50 lei
Date: Sambata, 5 Ianuarie 2019, ora 10:00-13:00
Duminica,13 Ianuarie 2019, ora 12:00-15:00
Durata: 2-3 ore
Locatie: Ahimsa Yoga Studio, str Alexandru Donici, nr 10, sector 2, Bucuresti
E-mail: studio.ahimsayoga@gmail.com
Telefon: 0741 340 618

PLATA SE FACE IN AVANS, pentru a ne asigura de prezenta participatului la workshop.

AVANS 50 lei pentru rezervarea locului.
Odata ce ai facut aceasta plata, banii nu se vor da inapoi. Poti trimite pe cineva in locul tau, in cazul in care nu poti ajunge personal.
Banii se restituie doar in cazul in care evenimentul este anulat.

Beneficiar: Ahimsa Yoga SRL
Cont Iban: RO56INGB0000999908158670
SWIFT: INGBROBU
Banca: ING BANK

Te rugam sa ne trimiti un mesaj cu dovada de plata la studio.ahimsayoga@gmail.com si revenim cu factura catre tine.

Inscrierea la workshop se face in linkul de mai jos:

https://goo.gl/forms/8WeTkyyaCsAtYYAi1

05 ianuarie
sâmbătă @ 10:00 - 13:00

Details

Organizer

Ahimsa Yoga

Venue

Str Alexandru Donici

Nr 10 Sector 2
Bucuresti, Romania

No Comments

Give a Reply