fbpx
Loading Evenimente

Anxietatea si Stresul: Inamicii Vietii Cotidiene

 

Grup de suport psihologic pentru anxietate și stres

Știai ca aproximativ 1 din 3 oameni se confruntă cu cel puțin un episod de anxietate pe parcursul vieții? Anxietatea a devenit un fenomen natural în societatea în care trăim, care exercită o presiune din ce în ce mai mare de a performa în toate sectoarele vieții noastre. În multitudinea de lucruri pe care trebuie să le facem, este din ce în ce mai greu să găsim un echilibru.

Schimbarea începe de la a-ți acorda ție însuți timp!

De ce să participi?

Pentru că nu îți dorești ca anxietatea să preia controlul asupra vieții tale.
Pentru că te interesează să găsești o soluție pe termen lung.
Pentru că vrei să te cunoști mai bine, să intri în contact cu sentimentele și nevoile tale.

Cu cât discuți mai repede despre anxietate, cu atât îți crești șansele ca ea să nu se transforme într-o problemă care să îți domine viața.

Acest grup este o ocazie de a vorbi deschis despre aceaste trăiri, într-un mediu plăcut și securizant, sub îndrumarea unui psihoerapeut, alături de alte persoane care au curajul să se privească. Nu judecăm, nu punem etichete, păstrăm confidențialitatea.

Cum se manifestă anxietatea?

Simți deseori o frică intensă și nejustificată de un pericol? Ai gânduri repetitive? Te simți obosit, încordat, îngrijorat? Ai probleme de concentrare, irascibilitate? Ai uneori stări de tremurat, puls accelerat, dureri în piept, greață, senzații de sufocare, nod în gât? Ai trecut recent printr-un eveniment care ți-a generat multă neliniște?

De ce terapie de grup?

Să fii parte dintr-un grup de terapie și dezvoltare personală este o oportunitate de a beneficia de puterea pe care o au relațiile, de a ne oglindi modul în care am învățat să construim și să întreținem relații. Este un mediu potrivit pentru a te antrena și a-ți dezvolta noi abilități. Vei descoperi că ceea ce tu simți, simt și alții care au trecut, poate, prin situații similare de viață. Că fiecare dintre noi are părți mai senine și părți mai apăsătoare, de care ar prefera, poate, să nu discute. Te vei antrena să asculți și să fii ascultat fără a judeca și a fi judecat. Te vei descoperi prin ochii celorlalți. Și vei folosi experiența unui grup de oameni pentru a te dezvolta. Pentru că, spre deosebire de terapia individuală, în terapia de grup nu beneficiezi doar de relația cu terapeutul, ci și de relațiile pe care le poți stabili cu ceilalți. Grupul este un microcosmos social. De aceea, să faci parte dintr-un astfel de grup se poate face și în paralel cu terapia individuală, dar și ca metodă de sine stătătoare.

Fiind un grup de suport împotriva anxietății și stresului, în cadrul grupului vei învăța tehnici de relaxare, managementul stresului și modalități asertive de exprimare a nevoilor. Vei înțelege mai bine ce efect are anxietatea în viața ta, în ce context a apărut și îți vei dezvolta o serie de noi abilități care te vor ajuta să faci față mai bine factorilor stresanți din viața ta.

Iată doar trei avantaje de a face parte dintr-un grup terapeutic de anxietate și stres:

1. Redobândirea speranței și normalizarea. Uneori, te identifici atât de tare cu o problemă încât îți pierzi speranța. Chiar dacă știi că mulți oameni se confruntă cu anxietate, uneori simți că ești singurul care trece prin asta. Vei descoperi, fiind expus la informații noi și la alte cazuri, că ceea ce simți tu este firesc în contextul dat și vei dobândi o nouă perspectivă asupra situației. În cadrul grupului, vei lucra pentru a nu lăsa anxietatea să îți domine toate celelalte aspecte ale existenței.

2. Dezvoltarea de noi abilități.Atunci când trecem prin situații stresante, ne putem dezvolta în exces anumite abilități și mai puțin pe altele. De exemplu, poate unii dintre noi și-au dezvoltat abilitatea de a asculta. Alții pe cea de a se exprima. Unii empatizăm foarte tare. Alții poate tindem să nu ne gândim prea mult la sentimente și să acționăm doar logic. Când viața noastră nu mai arată așa cum ne-am dori, este un moment potrivit pentru a ne dezvolta și alte abilități pentru a face față mai bine situațiilor stresante. Învățarea interpersonală joacă, de asemenea, un rol important în dobândirea unor noi abilități. În cadrul grupului, vei dobândi abilități specifice pentru a face față mai bine anxietății și stresului.

3. Recapitularea corectivă a relațiilor din familia de origine. Familia în care ne-am născut rămâne cu noi pentru totdeauna. Acolo învățăm modul în care ne raportăm la ceilalți, acolo ne construim prima, și cea mai importantă, imagine despre lume. Ce este bine și ce este rău, dincolo de nivelul conștient. Într-un grup, aceste tipare vor fi reactivate, iar tiparele rigide pot fi corectate. „Tiparele de inhibare a dezvoltării relației nu trebuie lăsate să înghețe într-un sistem rigid, impenetrabil, care de altfel caracterizează structurile multor familii”, spune psihiatrul Irvin D. Yalom, referindu-se la acestă oportunitate a grupurilor de a ne arătă un univers diferit și mai plin de potențial. Prin flexibilizarea acestor tipare, vei face față mai bine anxietății.

Este important să știm și ce nu este terapia de grup:

1.A vorbi cu prietenii sau a merge la terapie nu este același lucru. Există un set de reguli stabilite de comun acord, care vor fi respectate de toți membrii grupului
2. Nu este un loc unde judecăm sau suntem judecați, ci un loc unde exersăm toleranța, acceptarea părerilor diferite și înțelegerea poziției celuilalt

3. Nu este un loc în care ești obligat să îți mărturisești viața. Fiecare este liber să dezvăluie atât cât simte și este confortabil
Aspecte tehnice: Un grup are nevoie de minim 4 membri pentru a funcționa, limita maximă fiind de 10 membri. Un grup are rezultate când se întinde se întinde pe o perioadă de cel puțin trei luni.

Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, primele două întâlniri vor fi organizate sub formă de workshop-uri. Te poți înscrie in formularul de mai jos:
https://ahimsayoga.typeform.com/to/I5zGMX

Ce obții daca participi la un grup de terapie? În primul rând, îți acorzi timp ție însuți, apoi:
 Întelegi care sunt cauzele anexietății tale și factorii declanșatori
 Faci mai bine față evenimentelor stresante din viața ta
 Te cunoști mai bine, descoperi noi părți din tine
 Primești și oferi suport
 Înveți de la ceilați
 Îți exprimi mai adecvat sentimentele și nevoile
 Dobândești noi abilități de gestionare a situațiile dominate de anxietate
 Relaționezi mai bine cu ceilalți
 Te dezvolți


Cost workshop : 80 lei/persoana

Durata unei sesiuni de grup: 2 ore

Număr de participanți: 10 persoane

Informatii si detalii despre eveniment:
Telefon: 074134018
E-mail: studio.ahimsayoga@gmail.com

Start: 19 Octombrie 2018, în fiecare vineri de la 19.00 la 21.00, la Ahimsa Yoga, str. Alexandru Donici, Nr 10, sector 2, Bucuresti.

Completeaza acest formular de inscriere si vei primi informartii cu detaliile de plata:
https://ahimsayoga.typeform.com/to/I5zGMX

Roxana Grigorean-Ștefan, psiholog, psihoterapeut sistemic

Probleme abordate în practica terapeutică: relații, calitatea relațiilor, relații de familie și cuplu, comunicare, probleme de atașament, dificultăți pre și post natale, anxietate, depresie, stres, atacuri de panica, fobii, obsesii, dependențe, sentimente de vinovăție, singuratate, gelozie, traumă, pierdere sau separare, dezvoltare personală și accesarea resurselor interioare. Mai multe despre mine: www.selftalks.ro

19 octombrie
vineri @ 19:00 - 21:00

Details

  • Start:
    19 octombrie @ 19:00
  • End:
    14 decembrie @ 21:00
  • Cost:
    80LEI
  • Event Category

Organizer

Ahimsa Yoga

Venue

Str Alexandru Donici

Nr 10 Sector 2
Bucuresti, Romania

No Comments

Give a Reply