fbpx
Loading Evenimente

Cerc de Luna Plina: Yoga si Tarot

 

Luna Plina in Berbec – lucrurile trebuie imbratisate cu fruntea sus

Este momentul astrologic in care Soarele in Balanta si Luna in Berbec discuta despre relationare, diplomatie versus exprimare nemediata a Sinelui.

Momentul acesta vorbeste despre curaj: curajul de a pune cap-la-cap lucrurile, da a gasi solutiile cele mai potrivite. Curajul de a merge pe un drum nefamiliar, de a face ce ne taie capul si, desigur, de a ne asuma ca cel mai bine invatam atunci cand dam singuri cu capul.

Aceasta Luna Plina nu e lipsita de provocari, aducand pe scena constiintei tensiuni ce nu pot fi trecute cu vederea. Intr-un fel sau in altul acest context ne va constrange sa invatam ca este esential sa nu ramanem prinsi intr-o bucla a mintii care nu duce nicaieri. Ca si energia Balantei ne cere sa atingem un echilibru intre pasiune si ratiune, intre corect si empatic, intre util si placut, intre benefic si atractiv, intre sincer si diplomatic. Echilibrul perfect este mai degraba un ideal decat o realitate tangibila. Dar asta nu trebuie sa ne opreasca din a ne exercita dreptul de a face greseli si de a lasa loc imperfectiunii sa primeasca acceptarea si recunoasterea pe care le merita.

Va invitam duminica 13.10.2019 sa intampinam impreuna Luna Plina in Berbec.

Ca de obicei, va invitam discutam despre conversatiile pe care planetele le au in acest moment si ce inseamna ele pentru noi, la nivel colectiv si personal. Sa ne conectam si echilibram realitatile si dimensiunile prin Yoga. Si sa legam toate aceste informatii si actiuni printr-o citire de Tarot de grup.

De ce Luna Plina? De ce Cerc?

Luna Plina este momentul in care Soarele si Luna se intalnesc fata in fata. Cu alte cuvinte aspectul rational, constient, masculin, activ se confrunta cu cel emotional, intuitiv, inconstient, feminin si pasiv.

Luna Plina este un moment cu puternica incarcatura energetica care aduce un apogeu al manifestarii unor teme de viata. Cu alte cuvinte, la fiecare luna plina culegem roadele emotionale ale intentiilor si ale muncii facute la luna noua in acelasi semn cu sase luni in urma.

Aspectul constient – Soarele trebuie sa-si vada reflectia in oglinda emotionala a Lunii si sa se intrebe: „Ce rezultate a dat energia pe care am investit-o?” In egala masura, fiecare dintre noi se poate regasi analizand cum se simte in privinta diferitelor teme care ies la suprafata in aceste momente.

Luna Plina este deci momentul cel mai favorabil sa observam ce se intampla in interiorul nostru, unde suntem multumiti de noi, unde putem imbunatati anumite lucruri, unde avem inca de vindecat rani si unde trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce nu mai poate face parte din definitia noastra despre viata.

Cercul este forma perfecta, este ceea ce defineste spatiul magic, ceea ce creeaza un univers in interior, ceea ce protejeaza de exterior.

De ce se intampla evenimentul? Ce ne propunem?

Toti cei preocupati de evolutie in orice forma a ei nu se vor rezuma la diferite momente astrologice pentru a-si face munca de auto-analiza. Insa, din cele mai vechi timpuri si peste tot in lume, oamenii au observat influenta si energia lunii pline. Ei au inteles cum se pot folosi de energia corpurilor ceresti si de simbolismul miscarii lor pentru a se conecta prin ritual la Spatiul Sacru.

Intelegand importanta din ce in ce mai mare a conectarii la Sacru, a consolidarii relatiei cu natura si cu stamosii, ne propunem sa organizam aceste cercuri dedicate Lunii in fiecare luna pentru a construi propriile traditii, a suda comunitatea si a oferi ghidare spirituala si suport.

Pe langa practicile noastre spirituale curente ne propunem ca aceste evenimente sa ofere un spatiu de co-creatie invitand Universul sa ne aduca inspiratie, vindecare, conexiuni si resurse in moduri noi si suprinzatoare.

Instrumente
Yoga: Practica de yoga are rolul de a ne impamanta si de a ne ajuta sa integram coresponzator vibratia inalta a experientei de grup.

Constientizarea blocajelor din corp si lucrul asupra lor prin practicarea asanelor si prin corelarea cu simbolismul evenimentului astrologic, al mesajelor tarotului si al grupului.

O lună plină este un moment minunat de petrecut în reflecție, observând ce ne servește și ce nu, participând într-o practică mai lenta, meditativă de yoga.

Yoga ne permite să eliminăm barierele și blocajele pe care le-am construit atât din punct de vedere mental, cât și din punct de vedere energetic și fizic, precum și să câștigăm claritatea gândirii pentru a începe să înțelegem cine suntem și ce prețuim in aceasta calatorie a noastra pe Pamant.

Cu o atenție și o conștientizare adecvată in perioada de Luna Plina, practica yoga permite o oportunitate perfectă de a elibera ceea ce nu mai servește, de a stabili și de a manifesta noi intenții, de a ne ajuta să integram mentalul și spiritul, să echilibram femininul și masculinul,scopul inalt si adevarul interior. Ce cadou frumos pe care îl putem primi o dată pe lună!

Cei mai mulți dintre cei care au ajuns la o clasa de yoga au auzit de Salutul Soarelui (Surya Namaskar). Dar nu toată lumea este familiarizată cu secvența cunoscută sub numele de Salutul Lunii (Chandra Namaskar). Succesiunea de asane, posturi din Salutul Lunii oferă o alternativă liniștitoare fata de încălzirea și energizarea Surya Namaskar. Aceasta onorează energia yin, energia contemplativa din noi toți și creează un contra-echilibru perfect pentru stilul nostru de viață activ si suprasolicitant.

Astrologie
Ofera o viziunea generala asupra contextului astrologic din acel moment. Miscarea si simbolismul corpurilor ceresti isi regaseste ecoul, cel mai adesea, in atmosfera pe care o resimtim la nivel colectiv si individual. Asemenea discutiilor si prognozelor meteo astrologia ne ofera un conext asupra „vremii” cosmice.

Contrar prejudecatilor astrologia nu „dicteaza” ce se va intampla sau ce actiuni vom intreprinde. Ne pregateste doar pentru ceea ce este favorabil, usor, dificil, provocator sau vindecator pentru a ne ajuta sa navigam experienta umana cu mai mult succes si cu mai multa gratie.

Tarot
Acest instrument minunat ne ofera posibilitatea de a intra in dialog cu lumea noastra interioara si cu lumea Spiritului. Astfel, la nivel de grup Tarotul poate aduce la suprafata temele concrete importante pentru fiecare participant in acel moment; intrebarile, recomandarile si clarificarile de care are nevoie.

La nivel de grup arata ce energie comuna, ce interese, ce rani, ce problematici au adus participantii impreuna. Astfel inca resursele, creativitatea, vindecarea, ideile si schimbul de energie se manifesta in moduri complet suprinzatoare.

Experienta citirilor de Tarot in grup este cu adevarat Magica si nu poate fi descrisa la reala ei valoare!

*** Am gandit asocierea acestor instrumente din mai multe motive, primul fiind inspiratia pe care am primit-o cunoscandu-ne. Exista admiratie, respect reciproc si recunosterea meritului celuilalt facilitator in practica lui.

** De aici s-a nascut nevoia de a oferi o experinta cat mai concentrata si completa care sa actioneze ca o substanta spirituala cu eliberare prelungita, ingredientele ei fiind urmatoarele:

 sustinere emotionala de grup: participantii se aduna mereu la aceste evenimente adusi de teme inconstiente comune. Astfel ca suportul, vindecarea, contactele, aprecierea, recomandarile sunt mereu exact cele mai potrivite si neasteptate.
 constuire de comunitate: este importanta construirea, in timp, a unei comunitati spirituale unde sa fie impatasite resurse, credinte si practici comune. Un loc unde sa ne putem baza unii pe ceilalti atunci cand drumul evolutiei devine prea dificil, neclar sau pur si simplu cand vrem sa ne sarbatorim realizarile sau sa dam ceva inapoi lumii in care traim.
 onorarea principiului trup, minte, spirit in acord cu ciclurile naturii
 echilibrarea femininului-masculinului
 conectarea cu lumea simbolului pentru a dezvolta o relatie constanta si vie cu Universul

De ce sa participi?

 Te simti pur si simplu atras/a de textul pe care-l citesti, de imagine sau de orice alt element
 Rezonezi cu tema evenimentului specific, cu simbolurile prezentate
 Simti ca ai ceva de „aflat” sau „impartasit”, ca ceva trebuie sa se manifeste in tine sau prin tine si ai nevoie de un context sigur, lipsit de judecata, unde vei primi sinceritate, echilibru si consideratie
 Simti nevoia de a te conecta cu Spatiul Sacru si cu oamenii ce sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine

—————————————
Detalii administrative:
Data: Duminica, 13 Octombrie 2019, ora 11:00
Durata: 2 h 30 min
Locatie: Ahimsa Yoga Studio – str. Alexandru Donici, Nr 10, sector 2, Bucuresti
Cost sedinta: 100 lei
E-mail: studio.ahimsayoga@gmail.com
Telefon: 0741 340 618

INSCRIERE IN FORMULAR

13 octombrie
duminică @ 11:00 - 13:30

Details

Organizer

Ahimsa Yoga

Venue

Str Alexandru Donici

Nr 10 Sector 2
Bucuresti, Romania

No Comments

Give a Reply