Loading Evenimente

Conectarea cu Copilul Interior

 

Cu ocazia zile de 1 Iunie, te invit la un workshop de yoga in care vom sarbatori de data aceasta conectarea cu copilul nostru interior.

Copilul interior reprezintă părțile din noi care „înghețau” în copilăria noastră. Când ne-am simțit amenințați, neiubiți sau neglijați ca si copii(mai ales pe o bază zilnică), am suprimat subconstient durerea noastră și am început să ne adaptăm comportamentul pentru a preveni situațiile care ne-ar face să ne simțim respinsi, mai putin iubiti sau speriați.

Noi am crescut, lucrurile s-au schimbat, însă, dacă nu am reușit să înțelegem, să integrăm și să trecem peste rănile copilăriei, ele se vor activa de fiecare dată atunci când ne vom confrunta cu diferite situații sau diferiți stimuli care vor fi similari celor de atunci.

Copilul nostru interior are nevoie sa fie auzit, ascultat, iubit si inteles. Este destul de important sa ne observam si sa ne conectam cu copilul interior pentru a elibera ranile acestuia si pentru a ii oferi iubirea si acceptarea noastra.

Maniera in care ne conectam la fiinta noastra interioara ne ajuta sa imbunatim si relatiile cu cei din jurul nostru. Putem spune ca in fiecare adult exista un copil interior, acea parte din noi care devine furioasa cand nu obtine ce vrea, acea parte din noi care se simte ranita atunci cand cineva drag ne intoarce spatele, acea parte din noi care ar da orice sa auda “te iubesc” din partea partenerului sau “imi pare rau ca te-am dezamagit”. Copilul interior se poate manifesta sub diverse forme in viata de zi cu zi.

Relatia cu copilul interior poate fi gestionata din postura de adult. Cel mai important este sa constientizam cand ranile copilului interior sunt activate si sa avem grija de el. Cum putem avea grija de copilul nostru interior? Destul de simplu. Exact asa cum ar trebui sa avem grija de orice copil. Sa ne oferim intelegere, imbratisari, iubire si sa stam la discutii cu noi insine. Sa identificam si sa recunoastem ce anume ne supara, sa creem conexiunea cu evenimentele din copilaria noastra, sa ne iertam si sa ii iertam pe ceilalti.

Copilul interior isi va dobandi linistea doar daca ii oferim atentie, daca ii intelegem si ii indeplinim nevoile (acceptare, iubire) si daca indraznim sa discutam cu el si sa verbalizam cu cei din jurul nostru despre dramele lui.
Yoga ne ajuta sa dezvoltam iubirea si acceptarea de sine, compasiunea fata de copilul interior.
Convingerile cele mai profunde ale copilului interior sunt urmatoarele: “Nu sunt suficient de bun”, “Nu fac suficient de mult” sau “Nu merit” Resentimentele, autocritica, vinovatia si teama genereaza cele mai multe probleme in noi insine si in viata noastra.

O buna parte din ideile care ne definesc si din regulile dupa care ne conducem viata nu ne apartin. Daca crestem in compania unor oameni nefericiti, speriati, care se simt vinovati sau maniosi, inseamna ca adoptam multe idei negative legate de noi insine si de lumea in care traim. De aceea, atunci cand devenim adulti, noi avem tendinta de a recrea mediul emotional in care am crescut in copilarie.

Conectandu-te cu copilul interior vei crea un spaţiu de protecţie, încredere, merit şi acceptare, vei crea mai multă ordine în mintea ta, relaţii mai armonioase în viaţa ta, vei atrage schimbari minunate.
Atunci cand ne facem timp sa ne ingrijim de starea noastra mentala si sufleteasca prin practica yoga si facem din acest lucru o prioritate pentru noi, vor aparea si rezultatele pozitive in viata de zi cu zi.

Instrumente de lucru:
-yoga
-meditatia ghidata
-afirmatiile pozitive
-exercitii de dezvoltare si transformare
-carduri cu mesaje pozitive si mesaje de la ingeri
—————————————————————————————–
Detalii administrative:
Durata: 2h
Locatie: Ahimsa Yoga Studio – str. Alexandru Donici, Nr 10, sector 2, Bucuresti
Cost sedinta: 50 lei
E-mail: studio.ahimsayoga@gmail.com
Telefon: 0741 340 618

Inscriere in formular.

Despre Adela Spulber:

Practic yoga de 3 ani de zile si m-am certificat ca profesor de yoga (200HR TTC) in luna Mai 2017 la School Yoga Institute in Bali.

Yoga pentru mine inseamna mai mult decat practicarea asanelor.
Prin yoga am descoperit starea de echilibru interior, pace, fericire, recunostinta, binecuvantare si iubire. Am invatat sa renunt la control si sa accept viata asa cum este ea. Am invatat sa am incredere in mine si in oamenii din jurul meu.
Am invatat ca nu exista competitie si concurenta, fiecare este unic, frumos si are drumul sau in viata.

Intentia mea ca profesor de yoga este de a ghida practicantii spre a descoperi ceea ce au mai frumos in interiorul lor, sa isi indrepte privirea catre suflet, sa isi inteleaga mintea, sa se iubeasca si sa se accepte cu umbre si lumini.

De curand am deschis studioul Ahimsa Yoga in Bucuresti cu intenția de a aduce echilibru, armonie si fericire oamenilor din orașul în care locuiesc. Doresc sa contribui cu o vibratie mai bună in acest spațiu. Sunt un om optimist si cred intr-o lume noua, mai bună, mai frumoasă, mai conștientă si echilibrată.

01 iunie
sâmbătă @ 10:00 - 12:00

Details

Organizer

Ahimsa Yoga

Venue

Str Alexandru Donici

Nr 10 Sector 2
Bucuresti, Romania

No Comments

Give a Reply