fbpx
Loading Evenimente

Echinoctiul de Toamna: 108 Sun Salutation

 

„We are the only true experts on our journey to enlightenment. Filter all information through your own heart.”

Cuvântul „echinocțiu” provine din latină și înseamnă „noapte egală”, referindu-se la aproximativ cele 12 ore de zi și 12 ore de noapte care au loc doar în cele două zile de echinocțiu din an.

Echinoctiul de toamnă este un moment semnificativ al anului pentru a onora recolta. Fie că este vorba despre o recoltă „reală” a lucrurilor plantate în grădina noastra sau recolta de eforturi și intenții pentru drumul vietii noastre pe care le-am “semanat” la inceputul acestui an.

Din perspectiva spirituala, toamna reprezintă perioada de recoltare a anului, un moment de recunoaștere a abundenței ca fiind starea noastră natural ce face parte din noi. Viața noastră trece prin cicluri de creștere, recoltare, moarte și renaștere, așa cum vedem si în natură.

Toamna este perioada anului în care ne intoarcem in spatiul nostrum interior și facem loc pentru ce va veni în anul următor. Noi creăm sol fertil pentru ca viziunile noastre marete să crească, dar nu neaparat prin acțiuni ci devenind liniștiti si acordand atentie intuitiei interioare.

Vă încurajam să va luați acest timp personal pe 21 septembrie pentru practicarea 108 Sun Salutation, pentru a vă recunoaște ciclul personal de viață și calea spirituală. Făcând acest lucru, vă onorați, nu numai propria creștere și lumina interioara, ci și înțelepciunea străveche care ne-a servit acest ritual pentru sănătatea și bunăstarea noastră cu mii de ani in urma.

Salutul Soarelui reprezinta o succesiune de 12 asane simple care se reiau in sens invers. Suria Namaskar, cum este denumit in sanscrita, se practica in mod traditional dimineata odata cu aparitia soarelui pe cer pentru a inaugura o noua zi.

Practica acestui exercitiu urmareste trezirea elementului masculin, yang, al fiintei noastre, activandu-ne si facandu-ne sa ne simtim mai puternici si mai energici. Salutul Soarelui se practica la inceputul clasei de yoga fiind o tehnica de dinamizare a intregii fiinte.

De ce practicăm 108 Sun Salutations?

Se considera că focul interior (căldura internă) pe care îl construim în timp ce practicam Salutul Soarelui reprezinta curățarea si detoxifierea egoului și apropierea de sinele nostru.

Salutul Soarelui încălzește corpul și activează Prana sau energia subtila. Practicand yoga noi vom activa energia subtila si vom debloca emotiile blocate in corp. Ajută la eliberarea energiei și a emoțiilor care nu ne mai servesc.

În timpul practicii 108 Sun Salutation, veți avea un moment in care va veti intreba de ce faceti asta? Dacă continuați, veți găsi o stare de ușurință, pace si un sentiment de curgere. Vei opune rezistenta la inceputul procesului, apoi te vei abandona, vei observa toate starile ce vin catre tine ( furie, frustrare, neputinta) apoi vei lasa procesul sa curga. Când vei termina, te vei simți mai ușor și vei găsi sensul acestui ritual vechi:

1. Depasim zona de confort

108 Sun Salutation sună destul de mult – este posibil să ne gandim ca nu vom reusi sa facem toate seriile din prima incercare. Indiferent de numărul total, veți fi surprinși de puterea personala și de câte runde puteți face. Acordați-vă credit pentru tot ceea ce faceti, pentru că sunteți puternici și meritați toata recunoașterea!

2. Eliberam energia negativa

Energia negativă poate rămâne prinsă în corp. Sun Salutations activează energia blocată, vă ajută să vă deplasați prin ea și, în cele din urmă, eliberați lucrurile care nu vă mai servesc. Eliberarea energiei negative reprezintă un pas important, iar această practică vă va arăta că aveți puterea de a elibera ceva care vă reține.

3. Schimbare de perspectiva

Dacă practici cu o mantra pozitivă, cum ar fi „Eu sunt iubire si pace”, atunci puteți vedea schimbări semnificative în starea și perspectiva voastră. Concentrarea pe pozitivitate în timp ce practicați Salutul Soarelui are puterea de a vă transforma la nivel mental.

4. Impamantare si echilibru

Repetarea și ritualul celor 108 Sun Salutation ofera un sentiment de impamantare si echilibru. 108 Sun Salutations este cu siguranta o provocare, dar in timpul acestei practici, vei avea un sentiment de siguranta si echilibru si vei invata cum sa le accesezi cu orice provocare cu care te vei confrunta.

5. Calatorie individuala

Acest ritual va fi diferit pentru fiecare persoană in parte. Fiecare dintre noi vom simti emoții și senzații de care nu stiam ca exista (sau gânduri ce le consideram de multa vreme dispărute). De-a lungul acestei practici, vom continua sa fim observatorii propriilor noastre ganduri si senzatii.

6. O stare de spirit extraordinara

Veți simți cum energia voastra creste odată cu fiecare runda pentru ca Salutul Soarelui generează energia prana. La finalul ritualului te vei simti mult mai energizat si cu o stare de spirit minunata! Un sentiment magic pe care yoga il aduce fiecarui practicant!

Sunteți gata să experimentati 108 Sun Salutation?

1. Mai întâi de toate, ascultați corpul și modifica pozițiile de yoga după cum simti tu. De exemplu,nu merge in Chaturanga, aduceți unul sau ambii genunchi pe saltea. Încearca Baby Cobra în loc de Câinele cu fața în Sus.
2. Aminte-ti sa fii prezent, sa respiri profund, conștient și nu ezita sa te opresti daca ai nevoie de odihna.
3. Lasa telefonul in afara salii de curs.
4. Aminteste-ti ca obiectivul este 108 Sun Salutation, dar întotdeauna este bine sa iti asculti corpul. Fie că vei termina 34, 93 sau 108 runde, intenția este cea care contează. Fa din yoga o practică centrată pe inimă, nu o practică bazată pe ego. Dacă trebuie să faci o pauză, opreste-te si fa acea pauza.

Beneficiile Salutul Soarelui:

• Activeaza digestia, elimina rapid constipatia
• Plamanii sunt ventilati si sangele este oxigenat
• Intensifica activitatea cardiac
• Combate hipertensiunea si palpitatiile
• Combate insomnia
• Stimuleaza activitatea glandelor endocrine, in special al glandei tiroide
• Fortifica intregul corp: gatul, umerii, bratele, incheieturile, degetele, spatele, bazinul, abdomenul, coapsele, tendoanele, gambele si gleznele
• Amelioreaza durerile mentruale
• Reduce grasimea in exces din zona abdominal, de pe solduri, coapse, gat si barbie
• Intareste sistemul imunitar

Contraindicatii:
• Primele doua zile de menstruatie.
• Cazurile de hernie de disc, unde este necesar sa protejam zona lombara a spatelui
• In sarcina se practica pana in luna a cincea.

Care este semnificația numarului 108?
Numărul 108 este sacru și semnificativ în multe feluri, apărând în multe discipline, de la astronomie la yoga:
1 = Dumnezeu sau Adevărul Superior ( God or Truth)
0 = Gol sau Complet ( Emptiness or Completeness in spiritual practice)
8 = Infinit sau Eternitate ( Infinity or Eternity)
Numărul 108 apare în texte vechi, sacre. De exemplu, există 108 Upanișade și 108 Tantre
În numerologie, 108 este egal cu 9, ceea ce simbolizează iubirea universală, veșnicia și trezirea
În Ayurveda, există 108 puncte sacre pe corp
În astronomie, distanța dintre Soare și Pământ este de aproximativ 108 ori diametrul Soarelui
Mala, colierul cu bile are 108 bile, care sunt folosite pentru a număra în timpul meditației
Citeste pe Elephant Journal simbolista numarului 108:
https://www.elephantjournal.com/2010/02/why-108-sun-salutations/

——————————————————————
Detalii administrative:
Cost workshop : 70 lei
Date: Sambata, 21 Septembrie 2019, ora 10:00-13:00
Durata: 2-3 ore
Locatie: Ahimsa Yoga Studio, str Alexandru Donici, nr 10, sector 2, Bucuresti

Despre Lidia Pasztor

Am început să practic yoga în urmă cu 6 ani pentru beneficiile asupra sănătății. La scurt timp mi-am dat seama că este mult mai mult decât o mișcare care face bine corpului. Îmi declanșa emoții, trăiri, îmi schimba starea mentală, atitudinea, comportamentul.

Am devenit mai răbdătoare cu mine, mai puțin exigentă, mai puțin atașată de “planul meu” din cap, mai deschisă spre mine, spre oameni, spre viață . M-a adus în punctul observatorului și mi-a trezit curiozitatea de mă explora din ce în ce mai mult. Am întâlnit oameni minunați care m-au format și m-au adus mai aproape de mine.
Promovez hatha yoga tradițională, cea mai veche formă de yoga. Este stilul care mă ajută cel mai mult să mă interiorizez, să-mi liniștesc mintea și să fiu blândă cu corpul. Te aștept cu Inima deschisă și cu recunoștință.
Programul clasei de yoga a Lidiei la Ahimsa Yoga Studio:
Vineri ora 18:30 Traditional Hatha Yoga

Inscrierea se face in acest formular:

https://forms.gle/BBiZmDcfUZTuuRTe8

21 septembrie
sâmbătă @ 10:00 - 13:00

Details

Organizer

Ahimsa Yoga

Venue

Str Alexandru Donici

Nr 10 Sector 2
Bucuresti, Romania

No Comments

Give a Reply