Loading Evenimente

Cerc de Luna Plina

 

 

De ce Luna Plina? De ce Cerc?

Luna Plina este momentul in care Soarele si Luna se intalnesc fata in fata. Cu alte cuvinte aspectul rational, constient, masculin, activ se confrunta cu cel emotional, intuitiv, inconstient, feminin si pasiv.

Luna Plina este un moment cu puternica incarcatura energetica care aduce un apogeu al manifestarii unor teme de viata. Cu alte cuvinte, la fiecare luna plina culegem roadele emotionale ale intentiilor si ale muncii facute la luna noua in acelasi semn cu sase luni in urma.

Aspectul constient – Soarele trebuie sa-si vada reflectia in oglinda emotionala a Lunii si sa se intrebe: „Ce rezultate a dat energia pe care am investit-o?” In egala masura, fiecare dintre noi se poate regasi analizand cum se simte in privinta diferitelor teme care ies la suprafata in aceste momente.

Luna Plina este deci momentul cel mai favorabil sa observam ce se intampla in interiorul nostru, unde suntem multumiti de noi, unde putem imbunatati anumite lucruri, unde avem inca de vindecat rani si unde trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce nu mai poate face parte din definitia noastra despre viata.

Cercul este forma perfecta, este ceea ce defineste spatiul magic, ceea ce creeaza un univers in interior, ceea ce protejeaza de exterior.

De ce se intampla evenimentul? Ce ne propunem?

Toti cei preocupati de evolutie in orice forma a ei nu se vor rezuma la diferite momente astrologice pentru a-si face munca de auto-analiza. Insa, din cele mai vechi timpuri si peste tot in lume, oamenii au observat influenta si energia lunii pline. Ei au inteles cum se pot folosi de energia corpurilor ceresti si de simbolismul miscarii lor pentru a se conecta prin ritual la Spatiul Sacru.

Intelegand importanta din ce in ce mai mare a conectarii la Sacru, a consolidarii relatiei cu natura si cu stamosii, ne propunem sa organizam aceste cercuri dedicate Lunii in fiecare luna pentru a construi propriile traditii, a suda comunitatea si a oferi ghidare spirituala si suport.

Pe langa practicile noastre spirituale curente ne propunem ca aceste evenimente sa ofere un spatiu de co-creatie invitand Universul sa ne aduca inspiratie, vindecare, conexiuni si resurse in moduri noi si suprinzatoare.

Instrumente

Yoga: Practica de yoga are rolul de a ne impamanta si de a ne ajuta sa integram coresponzator vibratia inalta a experientei de grup.

Constientizarea blocajelor din corp si lucrul asupra lor prin practicarea asanelor si prin corelarea cu simbolismul evenimentului astrologic, al mesajelor tarotului si al grupului.

O lună plină este un moment minunat de petrecut în reflecție, observând ce ne servește și ce nu, participând într-o practică mai lenta, meditativă de yoga.

Yoga ne permite să eliminăm barierele și blocajele pe care le-am construit atât din punct de vedere mental, cât și din punct de vedere energetic și fizic, precum și să câștigăm claritatea gândirii pentru a începe să înțelegem cine suntem și ce prețuim in aceasta calatorie a noastra pe Pamant.

Cu o atenție și o conștientizare adecvată in perioada de Luna Plina, practica yoga permite o oportunitate perfectă de a elibera ceea ce nu mai servește, de a stabili și de a manifesta noi intenții, de a ne ajuta să integram mentalul și spiritul, să echilibram femininul și masculinul,scopul inalt si adevarul interior. Ce cadou frumos pe care îl putem primi o dată pe lună!

Cei mai mulți dintre cei care au ajuns la o clasa de yoga au auzit de Salutul Soarelui (Surya Namaskar). Dar nu toată lumea este familiarizată cu secvența cunoscută sub numele de Salutul Lunii (Chandra Namaskar). Succesiunea de asane, posturi din Salutul Lunii oferă o alternativă liniștitoare fata de încălzirea și energizarea Surya Namaskar. Aceasta onorează energia yin, energia contemplativa din noi toți și creează un contra-echilibru perfect pentru stilul nostru de viață activ si suprasolicitant.

Meditatie
Transpunerea in spatiul potrivit constiintei potrivit fiecaruia dintre noi pentru a primi mesajele de care are nevoie, vindecarea, suportul grupului.

Accesarea unui spatiu de prezenta.

Astrologie
Ofera o viziunea generala asupra contextului astrologic din acel moment. Miscarea si simbolismul corpurilor ceresti isi regaseste ecoul, cel mai adesea, in atmosfera pe care o resimtim la nivel colectiv si individual. Asemenea discutiilor si prognozelor meteo astrologia ne ofera un conext asupra „vremii” cosmice.

Contrar prejudecatilor astrologia nu „dicteaza” ce se va intampla sau ce actiuni vom intreprinde. Ne pregateste doar pentru ceea ce este favorabil, usor, dificil, provocator sau vindecator pentru a ne ajuta sa navigam experienta umana cu mai mult succes si cu mai multa gratie.

Tarot
Acest instrument minunat ne ofera posibilitatea de a intra in dialog cu lumea noastra interioara si cu lumea Spiritului. Astfel, la nivel de grup Tarotul poate aduce la suprafata temele concrete importante pentru fiecare participant in acel moment; intrebarile, recomandarile si clarificarile de care are nevoie.

La nivel de grup arata ce energie comuna, ce interese, ce rani, ce problematici au adus participantii impreuna. Astfel inca resursele, creativitatea, vindecarea, ideile si schimbul de energie se manifesta in moduri complet suprinzatoare.

Experienta citirilor de Tarot in grup este cu adevarat Magica si nu poate fi descrisa la reala ei valoare!

*** Am gandit asocierea acestor instrumente din mai multe motive, primul fiind inspiratia pe care am primit-o cunoscandu-ne. Exista admiratie, respect reciproc si recunosterea meritului celuilalt facilitator in practica lui.

** De aici s-a nascut nevoia de a oferi o experinta cat mai concentrata si completa care sa actioneze ca o substanta spirituala cu eliberare prelungita, ingredientele ei fiind urmatoarele:

 sustinere emotionala de grup: participantii se aduna mereu la aceste evenimente adusi de teme inconstiente comune. Astfel ca suportul, vindecarea, contactele, aprecierea, recomandarile sunt mereu exact cele mai potrivite si neasteptate.
 constuire de comunitate: este importanta construirea, in timp, a unei comunitati spirituale unde sa fie impatasite resurse, credinte si practici comune. Un loc unde sa ne putem baza unii pe ceilalti atunci cand drumul evolutiei devine prea dificil, neclar sau pur si simplu cand vrem sa ne sarbatorim realizarile sau sa dam ceva inapoi lumii in care traim.
 onorarea principiului trup, minte, spirit in acord cu ciclurile naturii
 echilibrarea femininului-masculinului
 conectarea cu lumea simbolului pentru a dezvolta o relatie constanta si vie cu Universul

De ce sa participi?

 Te simti pur si simplu atras/a de textul pe care-l citesti, de imagine sau de orice alt element
 Rezonezi cu tema evenimentului specific, cu simbolurile prezentate
 Simti ca ai ceva de „aflat” sau „impartasit”, ca ceva trebuie sa se manifeste in tine sau prin tine si ai nevoie de un context sigur, lipsit de judecata, unde vei primi sinceritate, echilibru si consideratie
 Simti nevoia de a te conecta cu Spatiul Sacru si cu oamenii ce sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine

Luna Plina Capricorn si Eclipsa Partiala de Luna

Lecție: Sa ne asumăm responsabilitatea pentru calatoria noastra în moduri practice, concrete

Luna plină aduce la lumină ceea ce a fost ascuns în lecțiile colective din trecut cu Pluto și Saturn în conjuncție cu nodul sudic din Capricorn. Acest lucru inseamna ca este mai mult decat necesar sa intelegem energia trecuta a patriarhiei și costul pe care l-am platit pentru acesta … și cum aceasta energie, mentalitate face parte din noi toți, fiecare in parte are responsabilitatea de a se vindeca. La nivel mondial, această lună plină luminează modul în care trebuie să restructurăm societatea noastră, deoarece acceptăm că este timpul pentru căderea acestei mentalitati invechite.

Acesta este un spectacol cu ​​umbra tatălui interior (masculinul) ce face parte din fiecare dintre noi. Atât Saturn, cât și Pluto sunt retrograde, pregătindu-ne pentru niște intuiții personale profunde. Schimbările interioare pe care le experimentăm în noi in acest moment vor aparea la exterior in urmatoarele 6 luni (ianuarie 2020)

Pentru persoanele cu partea feminină dominanta, această lună spune: „Destul!Gata!”. Strigă umbra masculinului asupra comportamentului său inconștient și stabilește limite, asumându-și responsabilitatea pentru impactul asupra vulnerabilității ei și a copilului său interior. Este, de asemenea, timpul ca multe femei să crească și să-și asume responsabilitatea pentru ele însele. Dacă ați tot plâns până la luna nouă, acum două săptămâni, acum probabil veti auzi de la cealaltă parte indicând că „ati auzit și ati înțeles mesajul”. Luna nouă are legătură cu relația cu noi înșine, luna plină este modul în care influențează dansul nostru cu contrariul.

Pentru persoanele cu partea masculina dominanta, soarele în Rac este foarte probabil să le pună fata in fata atât cu propriile sentimente, cât și cu sentimentele celorlalți, sporind ocazia pentru o blândețe și o sensibilitate reală, provocate de umilință.

Acesta este, de asemenea, un moment ideal pentru a intui ceea ce trebuie să faci in continuare. Răspunsul este ca a venit timpul să îți îmbrătisezi vulnerabilitatea ca pe o cale de vindecare. Iubind toate aspectele legate de tine, vei accesa energia „mamei tale interioare”/ femininul care te iubește necondiționat.

Îngrijeste-ti nevoile cu multa iubire de sine și reflecta asupra lecțiilor tale în relație cu ceilalti si cu tine insuti pentru a deveni matur emoțional și conștient de sine.

Pentru cei care reacționează negativ, este posibil ca ei să se comporte imatur într-o încercare disperată de le cere inconstient celorlati să-i mintă, cerand sa i se acorde atentie si prioritate nevoilor copilului lor interior in defavoarea celorlalti. Alternativ, ei pot acționa cu drame de control pentru a compensa propria lor frică sau furie in fata energiei necunoscute feminine.

Venus și luna sunt în conjuncție cu nodul nord la această lună plină, iar busolele îndreptate spre nord merg pe o cale de iubire îndrumată de înțelepciunea feminină.

Așa că întrebați-vă: „Unde caut puterea pentru a evita să fiu vulnerabilă și să fiu disponibilă pentru a iubi?”

Ideal ar fi sa va puneti aceasta intrebare în zilele dinainte de luna plină, pe măsură ce luna trece prin Saturn, atunci cand Pluto iluminează relația noastră cu controlul și puterea opusă Venusului.

Acest lucru este valabil și pentru atunci când Soarele și Pluto vor fi in opoziție, astfel încât să nu pierdeți o energie prețioasă care să se angajeze într-o luptă de putere în loc să se regrupeze și să reflecteze de unde îți primești puterea. Adică de la încercarea de a vă simți superioară prin afirmarea puterii asupra altora sau incercarea de conectare la sursa Soarelui, esența sufletului vostru, care funcționează ca lumina voastră îndrumătoare.

Neptun retrograd în casa a 3-a va ajuta prin oferirea unei comunicări directe cu Spiritul.
—————————————————————————————–
Detalii administrative:

Inscriere: https://forms.gle/oGicekLVDESBSgsL8
Data: Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 19:00
Durata: 2 h 30 min
Locatie: Ahimsa Yoga Studio – str. Alexandru Donici, Nr 10, sector 2, Bucuresti
Cost sedinta: 100 lei
E-mail: studio.ahimsayoga@gmail.com
Telefon: 0741 340 618

17 iulie
miercuri @ 19:00 - 21:30

Details

  • Start:
    17 iulie @ 19:00
  • End:
    17 iulie @ 21:30
  • Cost:
    100LEI
  • Event Category

Organizer

Ahimsa Yoga

Venue

Str Alexandru Donici

Nr 10 Sector 2
Bucuresti, Romania

No Comments

Give a Reply