Loading Evenimente

Femeia Autentica: Vindecarea Energiei Feminine

 

Ateliere ”Femeia autentică – vindecarea energiei feminine”

Introducere: Ce sunt arhetipurile feminine (zeițele grecești) și cum ne pot ajuta sa ne cunoaștem ca femei? Care sunt cele 5 semne ale energiei feminine blocate?

1 Octombrie, ora 19:30
Atelier 1: Arhetipuri relaționale. Arhetipul Persefonei – Arhetipul copilului interior

8 Octombrie, ora 19:30
Atelier 2: Arhetipuri relaționale. Arhetipul Mamei – Relația cu energia maternă (mama interioară și mama biologică)

15 Octombrie, ora 19:30
Atelier 3:– Arhetipul independenței feminine: Atena – bărbatul nostru interior

22 Octombrie, ora 19:30
Atelier 4: Arhetipul alchimic: Afrodita – Iubire, senzualitate, masculin și feminin

Educația de acasă și de la școală m-au făcut sa cred ca sunt doar o Luptătoare. Sistemul a zis si el: Vrem mai mulți soldați în rândurile întâi să lupte pentru noi. Mai ales femei. Să se lupte cu bărbații. Să se lupte între ele. Bărbații care căutau motivație au zis: seamănă cu mine, dar ma intimidează în același timp. Corporațiile au zis și ele: ea este angajatul perfect, are energie sa facă totul perfect, chiar și proiectele care nu-i plac. Societatea a zis: omul care se validează prin rezultate și munca exterioară construiește, clădește și ne e util.
Într-un final, Sufletul feminin a zis: sunt nimic din toate astea și pot fi toate astea într-o singura zi. Dar nu definesc, nu-mi aduc bucuria vieții și ma obosesc. Eu nu sunt un singur rol și o sa aleg singură ce lupte îmi sunt de folos.
Așa că o să pornesc pe cont propriu în #calatoriazeiteiinterioare și o să aflu cine sunt cu adevărat. Pentru că a fi nu are nicio legătură cu a face.

Inscrie-te in linkul de mai jos:
https://ahimsayoga.typeform.com/to/p95rRp

”Zeiță”, ”zeitate”, ”divin”, ”sacru” înseamnă un spațiu nou pentru noi, femeile, a intra în contact cu o forță interioară mai mare decât Ego-ul nostru sau ceea ce credem că știm despre viață. Chemarea Zeiței Interioare apare în viața noastră sub forma unor întrebări care nu ne dau pace, a unei despărțiri sau o nemulțumire față de viață pe care nu ne-o putem explica mental. Sufletul feminin încearcă de fapt să intre în contact cu noi, prin toate aceste semne ”dureroase”, pentru că altfel nu am ajunge să ne cunoaștem cu adevărat ca femei.

Arhetipurile feminine conțin experienţa și psihologia tuturor femeilor din toate civilizațiile şi din toate timpurile. Ele sunt ca o busolă interioară, care ne ajută ca femei să pendulăm între bine și rău, negativ și pozitiv, funcțional și disfuncțional, în ceea ce privește comportamentul și energia noastră ca femei.

Arhetipurile (modelele) zeițelor grecești ne reconectează cu însușirile feminine proprii și naturale conștiinței feminine (introspecție, prezență în corp, creativitate și creație, sensibilitate, compasiune și independență, starea de relaxare și bucurie a vieții, spiritualitate). De ce mitologia grecească?

Mitologia vine dintr-un spațiu de evoluție în care rațiunea și raționalitatea la nivel de conștiință, de civilizație, nu înăbușeau instinctul, visele, fanteziile, iar psihicul omului era vizibil, în contact direct cu natura, cu instinctele, cu ritualurile și comunitatea. Exact ce ne lipsește nouă astăzi. Ruptura interioară și căutarea de Sine pe care o trăim, atât ca femei, cât și ca bărbați vine din neasumarea acestei părți din noi înșine. Inconștientul nostru păstrează secrete care au guvernat din spatele cortinei istoria omenirii de mii de ani. Astăzi avem acces la acest conținut psihic doar prin auto-analiză, introspecție, analiza viselor, a regresiilor sau prin practici spirituale.
—————————————————–
Detalii administrative:

COST MODUL : 100 lei/persoana
OFERTA 4 MODULE: 320 lei ( 80 lei/persoana )

Durata unui modul: 2 ore

Număr de participanți: 10 persoane
PLATA SE FACE IN AVANS, pentru a ne asigura de prezenta participatului la workshop.
Inscrie-te in linkul de mai jos:
https://ahimsayoga.typeform.com/to/p95rRp

Informatii si detalii despre eveniment:
Telefon: 074134018
E-mail: studio.ahimsayoga@gmail.com

Locatie: Ahimsa Yoga, str. Alexandru Donici, Nr 10, sector 2, Bucuresti.

Tinuta: comoda, lejera pentru un studio de yoga; se va sta pe saltelute de yoga si perne, fara incaltaminte.

———————————————————
Metode de lucru:
Arhetipurile feminine presupun, în primă fază, un proces de dezvăluire și auto-observare (observăm care trăsături din arhetipurile feminine (zeițelor grecești) ne sunt cunoscute, care ne-au fost implementate prin educație sau cele sunt un dat natural, pe care nu-l mai manifestăm încă în viața noastră pentru că nu suntem conștiente de el). Iar, în a doua fază, în funcție de dedicarea fiecărui participant în proces, integrarea și asumarea arhetipurilor feminine.

Instrumente de lucru:
Meditații ghidate
Roata vieții (NLP): În ce procent folosești energia masculină și pe cea feminine în toate domeniile vieții tale?
Cărți tarot (lucrul cu subconștientul și inconștientul nostru)
Test pentru identificarea arhetipurilor feminine predominante
Teme pentru acasă. Exerciții individuale de lucru cu arhetipurile feminine
Descrierea evenimentului:
Evenimentul este dedicat femeilor, dar deschis și bărbaților care vor să cunoască feminitatea autentică*

Lucrul cu arhetipurile feminine este pentru femeile care:
⦁își doresc să se (re)conecteze la energia feminină sacră și la feminitatea autentică
⦁ își doresc să-și cunoască darurile unice feminine
⦁ au nevoie să intre în contact cu trăsăturile femininului, personal și colectiv: introspecție, prezență în corp, creativitate și creație, sensibilitate, compasiune și independență, starea de relaxare și bucurie a vieții
⦁ au obosit să joace un singur rol în viața lor și doresc să cunoască și alte modele de feminitate
⦁ doresc să privească și dincolo de măștile sociale și să intre în contact cu energia lor (sistemul chakrelor) și să se dezvolte atât mental, psihologic, emoțional și spiritual.

Despre facilitator:
Numele meu este Cristina Lotru și sunt cel mai mare visător profesionist pe care-l cunosc.
În prezent, sunt Life Coach, autoarea eBook-ului despre feminitate ”Călătoria Zeiței Interioare”, speaker pentru feminitate autentică și mindfulness, și creatoarea blogului și comunității V.I.S. (Vindecare, Inspirație, Schimbare).

Mi-am începutul drumul în dezvoltarea personală în urmă cu 7 ani, și de atunci călătoria către mine însămi tot continuă.
În lumea Life Coaching-ului am pășit natural și firesc când am conștientizat că, pe lângă auto-analiză, introspecție și yoga, există și nevoia mea de a mă cunoaște prin ochii oamenilor cu care lucrez sau alături de care învăț. Și am constatat că, după problemele personale, relațiile sunt al doilea cel mai bun catalizator al schimbării.

Astfel, am descoperit arta întrebărilor prin Life Coaching, iar asta mi-a deschis ochii să văd atât în mine însămi, cât și în ceilalți, cum potențialul poate fi redescoperit atunci când renunțăm la credințele care ne îngrădesc.

Din propria-mi nevoie de a căuta răspunsuri în mai multe domenii ale dezvoltării personale și spirituale, am adunat, și pentru tine, în comunitatea V.I.S. (Vindecare, Inspiratie, Schimbare), instrumente si cunoștințe din psihologie, NLP, Analiză Tranzacțională, psihologie transpersonală, psihologie arhetipală, Life Coaching și consiliere dezvoltare personală, precum și mindfulness și spiritualitate.

Ceea ce îți ofer se numește Life Coaching Tranformațional tocmai pentru că abordarea mea este una holitiscă, integrativă. Îmi place să privesc oamenii care pe un întreg, cu mai multe fețe și nevoi care sunt necesar a fi abordate din mai multe unghiuri, pentru ca schimbarea lor să fie de durată: psihologic, spiritual, mental-emoțional, energia corpului, relațional.
În funcție de nevoia ta cea mai urgentă, pe care o descoperim împreună în prima ședință de cunoaștere, vei putea alege instrumentul de dezvoltare personală care ți se potrivește cel mai mult in aceasta etapă a vieții tale.

SERVICII INDIVIDUALE:
Life Coaching Tranformațional: transformarea unui vis în obiectiv (tehnici de NLP și mindfulness, Analiză Tranzacțională, psihosinteză, arta întrebărilor deschise);
Consiliere dezvoltare personală în lucrul cu arhetipurile feminine pentru conștientizarea feminității autentice (exerciții de respirație și meditație, teste și întrebări deschise, mandale, cărți tarot).

Care sunt cele 5 semne ale energiei feminine blocate?

1.Nevoia de a controla totul. Suntem educate să credem că dacă vom controla totul în jurul nostru (relații) și ne vom poziționa continuu în rolul de Salvatoare, vom putea evita durerea sau asigura că vom bifa toate obiectivele. De fapt, nevoia de control (condiționare mentală) ascunde o lipsă a încrederii în sine, în ceilalți oameni și în viață, în general. Nu putem da drumul controlului pentru că nu credem că viața ne va răsplăti exact pe măsura a ceea ce suntem ca oameni și a nivelului nostru de conștientizare (lucrul cu sine).

2.Blocarea intuiției. Într-o lume a tehnologiei și a informațiilor care ne bombardează din toate părțile, intuiția (cunoscută popular ca al șaselea simț al femeilor) este renegată, de parcă ar aminti de inchiziția vrăjitoarelor. Tot ceea ce nu ne putem explica rațional sau material ni se pare incredibil. De fapt, neascultarea intuiției ascunde tot o formă de lipsă a încrederii pentru că nu ne dăm voie să percepem dincolo de minte, dincolo de ceea ce am trait deja și dincolo de ceea ce ne-au spus alții că e ”trebuie” să facem.

3.Ca femei, nu știm să primim. Suntem educate să credem că dacă oferim mai mult decât primim vom compensa cumva și cândva neîmplinirea propriilor nevoi și dorințe. A dărui prea mult (a se citi: sacrificiu și compromis) nu este o trăsătură a energiei feminine. Din contră, a dărui ca să-l faci pe celălalt dependent de tine (deci în rolul de Victimă) seamănă mai degrabă cu o trăsătură masculină: puterea trebuie recunoscută prin nevoia de a controla oamenii și relațiile. Când învățăm să primim pentru simplul fapt că suntem valoroase ca ființe umane și ne cunoaștem cu adevărat nevoile și dorințele, se creează un spațiu sigur și relaxant în care ceilalți vin către noi.

4.Apatia. Lipsa plăcerii cu care facem lucrurilor și lipsa bucuriei pentru viață se traduc în limbajul curent prin apatie sau forma ei mai accentuată, numită depresie. Depresia nu este altceva decât o deconectare de la interiorul nostru pentru a evita: o minte compulsivă, un corp slăbit și lipsit de energie, necunoașterea darurilor personale, lipsa relațiilor autentice. Pentru femei, pasiunea și bucuria au mare legătură cu managementul energiei sexuale și a creativității. Pentru că impulsul creației este o forță atât de puternică în psihicul unei femei, când nu este consumat în viața actuală, în relație sau alte pasiuni, femeia își pierde vitalitatea și tinde către o stare de depresie. Acesta poate fi un răspuns pentru femeile care suferă foarte mult timp după o iubire eșuată sau femeile care aleargă de la un partner la celălalt în speranța iluzorie că o nouă relație le va readuce la viață.

5.Burnout-ul. Din cele mai vechi timpuri, femeile au fost conectate cu energia naturii și cu energia corpului lor. Asta pentru că energia feminină se manifestă în cicluri, asemenea anotimpurilor în natură și a fazelor lunii. Primăvara înseamnă regenerare, vara înseamnă fertilizare și creștere, toamna – abundență, iarna – hibernare, introspecție, recuperare. Ce ne aduce această conectare cu al nostru corp?: observarea stărilor emoționale, a dispozițiilor, a gândurilor care se îngrămădesc în mintea noastră, a oboselii și a bolii din corp, a felului cum relaționăm cu ceilalți.

Deși poate fi dureroasă această conectare cu al nostru corp, pentru că ne admitem limitele și ne recunoaștem greșelile, este singura care aduce vindecarea pentru că singurul adevărar neîndoielnic este ceea ce ne transmite corpul nostru. Conectarea cu al nostru corp ne aduce și conectarea cu psihicul nostru, care pentru femei, este ”împrăștiat” în tot corpul deoarece femeia suprapune relațiile cu independența sa, rațiunea cu emoționalitatea, stările de dispoziție cu realitatea, sexualitatea cu spiritualitatea. Scopul psihicului feminin este de a crea o unitate, o relație, indiferent de ceea ce presupune asta pentru energia femeii. De asta ne găsim tot mai des în situații în care am face orice pentru relații: stres, multitasking, raționalizare, oboseală fizică și psihică, compromisuri în relații.

Inscrie-te in linkul de mai jos:
https://ahimsayoga.typeform.com/to/p95rRp

22 octombrie
luni @ 19:30 - 21:00

Details

  • Start:
    22 octombrie @ 19:30
  • End:
    12 noiembrie @ 21:00
  • Cost:
    80LEI
  • Event Category

Organizer

Ahimsa Yoga

Venue

Str Alexandru Donici

Nr 10 Sector 2
Bucuresti, Romania

No Comments

Give a Reply