fbpx
Loading Evenimente

Workshop Meditatie Activa

Despre meditaţiile active
Inscriete-te la adresa de e-mail: studio.ahimsayoga@gmail.com
Meditaţia are un rol important în vieţile noastre. Există nenumărate studii care arată beneficiile asupra sănătăţii mentale, fizice şi emoţionale. însă modul vechi de a medita nu este potrivit pentru omul din oraş. Formele vechi de meditaţie au fost create pentru oamenii care trăiau aproape de natură, în linişte şi pace. De aceea multora le vine greu să mediteze în stilul tradiţional.
 
Vă invit la o seară de meditaţii create special pentru omul modern, pentru condiţiile de agitaţie, stres şi poluare în care trăim. În societatea actuală centrul atenţiei s-a mutat în minte. De aceea inteligenţa şi cunoaşterea au un rol foarte important în lumea modernă. Dăm o mare importanţă gânditului cerebral şi funcţiilor neo-cortexului. Asta produce multă confuzie şi agitaţie.
 
Osho a dezvoltat o serie de meditaţii menite să mute centrul înapoi în inimă. Folosind haosul ca tehnică, creierul este pus într-o stare de repaos deoarece nu are nimic de făcut. În haos creierul este inutil, renunţă la control. Atunci inima poate să-şi reia locul ca centru al fiinţei.
 
Odată centrul ajuns în inimă, aceasta se deschide şi se uşurează, ceea ce permite centrului să coboare şi mai mult până în Hara, ~doi centimetri mai jos de ombilic. Hara este sursa puterii noastre, sursa creaţiei. Este centrul natural de greutate al omului, atât fizic cât şi energetic.
 
Cu centrul înapoi în Hara sau în inimă se pot produce transformări permanente. Se pot produce schimbări care au impact asupra vieţii. Dacă ştii ce este bine pentru tine, folosind mintea, dar nu poţi face acţiunile necesare atunci devii tensionat, confuz, deoarece mintea nu este în acord cu inima. Înţelege dar nu poate acţiona, nu are suficientă putere să producă schimbarea. Dacă înţelegerea vine din Hara atunci ea este clară şi duce către decizie, către acţiune şi către transformare.
 
În prima sesiune vom experimenta Meditaţia Kundalini.
 
Despre Meditaţia Kundalini (9 mai)
 
Această formă care se practică de obicei la apus. Conţine dans şi shaking (tremurat) menite să elibereze toate tensiunile acumulate pe parcursul zilei şi să permită energiei să curgă lin, vertical. Este o metodă foarte bună de a lăsa în urmă ziua care a trecut şi a aduce liniştea şi pacea în mintea şi corpul nostru.
 
Durată totală 90 minute
Durată meditaţie 60 minute
4 părţi
 
Pasul I – 15’
Relaxează-te şi lasă corpul să tremure, simţind energia cum urcă de la picioare în sus. Nu produce tu tremuratul ci doar fii un observator al corpului şi permite corpului să se mişte liber. Ochii pot fi deschişi sau închişi.
 
Pasul II – 15’
Dansează oricum îţi vine. Permite corpului să se mişte cum îi vine. Ochii deschişi sau închişi.
 
Pasul III – 15’
Închide ochii şi stai complet nemişcat, în picioare sau în şezut. Observă, fii martor la tot ce se întâmplă în interiorul sau exteriorul tău.
 
Pasul IV – 15’
Întinde-te pe spate şi rămâi nemişcat.
 
Preţ partcipare: 50 lei
 
 
Facilitator Adrian Miu: Coach de schimbare.
Mi-am dedicat viaţa pentru studiul schimbării. Caut şi experimentez metode alternative care pot duce oamenii către viaţa pe care o merită, pe care şi-o doresc. Explorez moduri în care să produc schimbări sănătoase, curate, în vieţile oamenilor. Cu cât antrenăm mai mult acest muşchi al deciziilor şi al schimbărilor, cu atât evităm să trăim viaţa în funcţie de circumstanţe sau după alegerile altora. Viaţa nu mai este o loterie ci devine un drum ales conştient.

06 iunie
miercuri @ 19:00 - 20:30

Details

  • Start:
    6 iunie @ 19:00
  • End:
    1 iulie @ 20:30
  • Cost:
    50LEI
  • Event Category

Organizer

Ahimsa Yoga

Venue

Str Alexandru Donici

Nr 10 Sector 2
Bucuresti, Romania

No Comments

Give a Reply